shocker rsx

Herrezen als een phoenix: de Shocker RSX

Als je ooit met een old school paintballer hebt gesproken die al voor 2003 paintballde, dan zal vast ook verhalen over de shocker hebben gehoord.

in 2002 toen de shocker op de markt kwam was het een echte game changer: het zat boordevol innovaties en deed dus dingen die nog geen enkele andere marker op dat moment deed. De shocker kon meer ballen per seconde schieten dan welke andere marker en was heel erg betrouwbaar.

Na heel veel tegenslagen en onder andere ook overnames bij smart parts, is nu na meer dan 10 jaar eindelijk weer een nieuwe Shocker op de markt: de Shocker RSX

Shocker RSX groen

De nieuwe Shocker lijkt meteen al een stuk lichter dan zijn voorganger en volgt ook de trend van “toolless” cleaning. Dit houdt in dat je de hele drive plant uit de marker kan halen om hem snel van voor tot achteren schoon te maken. De drive plant valt ook automatisch op zijn plaats wanneer je hem weer terug in de marker zet.

In tegenstelling tot veel andere markers in zijn prijsklasse, is de Shocker RSX al meteen met een OLED board uitgerust. Hierdoor is hij een stuk makkelijker te programmeren dan de meeste markers in dezelfde prijsklasse.

shocker rsx oled

Als je de nieuwe Shocker bekijkt, kan je het niet helpen dat je ziet dat hij erg op de DLX Luxe. Maar dat is ook niet zo verbazend aangezien de Luxe het grote broertje is van de Shocker. dit komt omdat GoG Paintball, Smart Parts en DLX Technologies allemaal tot hetzelfde bedrijf behoren.

DLX Luxe Groen

Er zijn al flink wat video’s in omloop van pro paintballers die met een Shocker RSX schieten: wat vinden jullie ervan dat de Schocker na meer dan 10 jaar terug is van weggeweest?

About Jim Zuur

Oprichter van Paintball Nederland en Belgie, voormalig host van de Paintball Nederland & Belgie video's en lid van het bestuur van de Nederlandse Paintball Bond. Jim speelt zowel woods als sup-air.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*